Ja van apareixent els primers mapes amb la nova comarca El Moianès:
Taller de Flash
Aquí presento unes fitxes per introduir-se de manera senzilla al disseny i programació en Flash. El taller és adequat per a Cicle Mitjà, Cicle Superior i primers nivells d'ESO.
Obra de teatre: Qui canta els seus mals espanta
Aquí tens l'obra de teatre Qui canta els seus mals espanta, escrita per mi i l'Eva Serrasolsas especialment per a nois i noies de Cicle Superior, amb molts personatges. En ella hi ha misteri, acció, escenes romàntiques, humor, política, premsa del cor, drama, cançons... vaja, una mica de tot!
El grup de televisió Great TV destaca per la varietat i qualitat dels seus canals i programes i això es deu a la capacitat i professionalitat de la seva gran directora, la Miquela Sonsa. Música, cinema, cultura, política, programes del cor, dibuixos animats i moltes altres coses, on no falten els anuncis. Tot plegat omple Great TV de riquesa i la fan una de les millors televisions del país. O potser no tant? Ai, ai, ai... que qui canta els seus mals espanta!
La qüestió és que t’ho passis molt bé amb aquesta obra de teatre!
El circ. Presentació
Aquí hi ha una senzilla presentació sobre el circ:
Aquí hi ha la mateixa presentació en format PDI, amb un joc interactiu al final:
Com es fa una bibliografia
La bibliografia és la llista de les fonts d'informació que s'han utilitzat per fer el treball.
Hi ha molts tipus de fonts. A la bibliografia cal fer un apartat per a cada classe de font.
Dins de cada apartat, cal ordenar alfabèticament cada font.
Com a apartats, podríem posar el dels llibres, el de les pàgines d'internet, el de les revistes, el dels diaris, el dels DVDs, el de programes de Televisió, el de les fonts orals...
Quan escrivim un llibre a la llista de llibres, cal fer-ho així:
cognom de l'autor o autora en majúscula + coma + nom de l'autor o autora + any de publicació entre parèntesis + dos punts + títol + punt + ciutat de publicació + dos punts + editorial + punt
Exemple: SERRA, Josep Antoni (1996): L'evolució del poblament. Manresa: Edicions Raima.
Quan escrivim una pàgina web a la llista de pàgines web, cal fer-ho així:
títol de la pàgina web + punt + Accessible a l'adreça + dos punts + adreça de la pàgina Exemple: La plana del Po. Accessible a l'adreça: http://queraltgil.blogspot.com/2008/05/hidrografia.html
En aquesta pàgina web trobaràs un exemple d'una bibliografia ben feta: exemple de bibliografia
El Bages a Primària
Aquest lloc web presenta una col·lecció de materials de treball sobre el Bages, activitats didàctiques per als i les alumnes de Cicle Mitjà i de Cicle Superior. La majoria de materials s'han de descarregar i són en format "pdf" o d'imatge.
Democràcia a l’escola
Aquest escrit presenta algunes reflexions sobre la possibilitat de fer escoles realment democràtiques. A veure què et sembla!
Representació del nostre passat
Amb aquestes activitats i presentació es pot aprendre, recordar i practicar alguns aspectes de l'estudi de la història.
A causa de l'anul·lació del Flash als navegadors, cal descarregar aquest programet Flash Player Debug i després descarregar i obrir aquest arxiu Representació del nostre passat.
Taller d'Scratch

L'Scratch és una eina que serveix per programar i et permet dibuixar, pintar i animar, és a dir, donar vida a allò que has dibuixat i pintat. I, sobretot, serveix per imaginar i crear!
L'Scratch és un programa lliure i gratuït. Si t'agrada i el vols tenir a casa, només has de descarregar-lo i instal·lar-lo al teu ordinador des de la pàgina web oficial de l'Scratch.
És interessant fer coses amb l’Scratch perquè és molt fàcil compartir allò que has dissenyat. Aquí hi ha alguns projectes que he fet amb l'Scratch: https://scratch.mit.edu/users/JoanPC/
Aquí trobaràs unes fitxes que he preparat per aprendre a fer anar el programa Scratch: Taller d'Scratch
L'edat antiga. Presentació
L'edat antiga. De l'aparició de l'escriptura a la fi de l'Imperi Romà.
Explicació senzilla i amb imatges sobre l'edat antiga, des de les primeres civilitzacions fins a la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident.
En aquesta presentació es tracta l'aparició de l'escriptura, Mesopotàmia, Egipte, els fenicis i els cartaginesos, els hitites, l'Índia, la Xina, la cultura minoica, l'antiga Grècia, l'antiga Roma, els ibers, la fi de l'edat antiga…
Explicació senzilla i amb imatges sobre l'edat antiga, des de les primeres civilitzacions fins a la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident.
En aquesta presentació es tracta l'aparició de l'escriptura, Mesopotàmia, Egipte, els fenicis i els cartaginesos, els hitites, l'Índia, la Xina, la cultura minoica, l'antiga Grècia, l'antiga Roma, els ibers, la fi de l'edat antiga…
Subscriure's a:
Missatges (Atom)